Oranje Boven Boot Marathon

17 september 2005

OPENING KERMISWEEK

NIEUWS

INHOUD:

Gijs Honing 200

Startlokatie

Trainingslopen

Bevrijdingsloop

Sluis geopend!

Braderie Oude Wetering


LAATSTE NIEUWS

De inschrijving is gesloten.

WEERSVERWACHTING VOOR 17 SEPTEMBER VOLGENS KNMI.nl:


GIJS HONING KLAAR VOOR ZIJN 200e MARATHON

Hoewel wij hier niet aan getwijfeld hebben zijn we toch wel opgelucht dat Gijs Honing afgelopen weekend marathon nummer 199 heeft volbracht. In de limburgse heuvels tijdens de mergellandmarathon heeft hij in een tijd van 4 uur 10 de 67e plaats weten te behalen. In de laatste weken moest elk weekend een marathon worden voltooid en zoals al eerder vermeld werd hiernaast ook nog eens een 60km loop afgelegd. Gijs lijkt er klaar voor en wij zijn nog steeds zeer trots zijn hij onze loop heeft uitgekozen om zijn 200e marathon te voltooien. Gijs is altijd te vinden bij de loopjes van Plantaris, zowel de marathons en de trainingslopen als de kermislopen. Gijs is, naast een zeer sympatiek mens, een unieke kilometer-vreter die ook regelmatig deelneemt aan de langere Ultralopen. zie link http://www.monnikentocht.nl/mt.html

Onze bewondering voor deze kilometer veelvraat stijgt met de dag. Volgende week de Mergelland-marathon (ook niet de minste daar in die limburgse heuvels) en dan de OBBM.

Meer over de Prestaties van Gijs klik hier aan:

HAARLEMMERMEERMARATHON Ook gesignaleerd in de haarlemmermeerpolders tussen de 16e en 17e kilometer in deze volgorde (ik weet op dit moment nog niets over het vervolg): onze deelnemers Frans Woerden (zag er snel uit en had geen last meer van doorzakkende gewrichten, die hem vorige week tijdens de trainingsloop parten speelde), Rene Spitteler (liep volgens mij ook erg hard en had geen klachten), Toon van Vlimmeren (ging niet echt lekker, maar het was er toch een voor de heb, dus die komt er wel), Koos van Bergen (zag er superfris uit en voelde zich helemaal in het element in zijn blote bassie lekker in het zonnetje, gaat het wel halen en onze GIJS (ging als een diesel door).

UITSLAG BEKEND: FRANS WOERDEN WINNAAR HAARLEMMERMEER MARTHON:

Ontzettend goed nieuws: Frans Woerden is klaar voor de strijd met Dennis van Berkel. Frans won glansrijk de marathon van de Haarlemmermeer met een scherpe strijd 2:56;22. Hij lijkt helemaal klaar voor onze marathon. Gefeliciteerd Frans!!!!

Ook in de einduitslag ontdekt: Lex de Boer: had ik niet gezien bij de 16e kilometer. Lex liep met een keurige 3.20 naar de 4e plek. Zoals voorspeld ging Rene Spitteler goed en pakte de 9e plaats met 3.28. Toon heeft mij gemaild dat hij zijn chip was vergeten en zodoende niet in de uitslag voorkomt. Hij heeft 3.58 gelopen. Gemist bij de 16 km onze belgische kanjer Mark van Bogaert die 31e werd in 4.16 uur, 2 plaatsjes voor onze Gijs die in 4.27 is gefinished. Na die 60 van de dag ervoor een MEGA PRESTATIE. Koos zat met 4.22 hiertussen (in de uitslag in een andere categorie, recreanten of zo iets. Heel vreemd want volgens mij heeft marathon lopen niets met recreatie te maken!).

Bij de dames eindigde Ineke Scheffer als derde in haar klasse in een keurige 4.16. Ineke zal een gedegen concurrent zijn voor titelverdedigster Jannet.

Terug naar nieuwsindex:

START-FINISHLOKATIE: GRUNDEL

De start-finish en wissellokatie zal plaatsvinden aan de Grundel vlakbij de zij-ingang van het terrein van de ijsclub Alkemade. Na de start zal eerst een korte ronde door de wijk worden gemaakt, waarbij alle teamleden van de estafette-teams meelopen. Na deze openingsronde wordt begonnen door de 1e estafette-loper en alle marathonners aan de ronde door de botenwijk. Op de ijsbaan kan men gebruik maken van de kleedkamers en de toiletten. Naar onze mening een perfecte akkomodatie waar we ook bij minder goed weer een goed begeleide marathon kunnen garanderen. Met veel dank aan de IJsclub voor dit sportieve gebaar. Voor de Plattegrond van het parcours zie hoofdmenu.
Terug naar nieuwsindex:

TRAININGSLOOP 25 KILOMETER 7 augustus 2005
TRAININGSLOOP 30 KILOMETER 28 augustus 2005

Ter voorbereiding op de "Oranje Boven Boot Marathon" van 17 september 2005 organiseren we twee trainingslopen. Deze lange duurlopen vinden plaats in de warme maand augustus, als de temperaturen het ons vaak moeilijk maken om de noodzakelijke duurlopen te volbrengen ter voorbereiding op de najaarsmarathons.

Op 7 augustus 2005 vond reeds de 25 kilometer loop plaats waarbij een 25 tal deelnemers hun rondjes liepen en hierbij uitstekend verzorgd werden door Henk en Tonnie van der Meer. Op 28 augustus wederom een 25 deelnemers die onder uitstekende omstandigheden (zonnig en niet te warm) hun rondjes hebben voltooid. Dennis heeft nog twee rondjes extra gelopen (35 kilometer) dus is er helemaal klaar voor. Helaas is wel bekend geworden dan John (Jansen) niet kan deelnemen wegens verplichtingen in Noorwegen. Hiermee een concurrent minder voor de 1e plaats.


Verzorging Henk vd Meer
Henk van de Meer en familie harstikke bedankt voor de goede verzorging lang de Baan. Van der Meer Logistic bedankt voor de kleedruimte en de koffie.


Deelnemers aan de trainingsloop van links naar rechts: Kees vd Hoorn, Jos Oomen, John Jansen, Leonard de Jeu, Marja Hoogenboom, Michael Woerden, Colling Hoogenboom, Pierterjan Brands, Leon Hogenboom, Toon van Vlimmeren, Koos van Bergen, Suzan vd Meer, Rene Spitteler, Ton vd Veer, Jan Bouwmeester, Sjors Hogenboom en Fred Onderwater. Met excuses voor de foute Ho(o)ge(n)bomen.


Terug naar nieuwsindex:

BEVRIJDINGSLOOP

Op 4 mei 2005 haalden een groep Plantarislopers het bevrijdingsvuur uit Wageningen om dit lopend in de daaropvolgende nacht naar de Veen te brengen. Precies op tijd werd het vuur overhandigd aan burgemeester Meerburg van Alkemade

Het team waar dat deze missie met veel plezier volbracht bestond uit de volgende personen: Sonja Koot, Petra Klein, Caroline Visser, Jan van der Veer, Joep Vesseur, Leon Hogenboom, Hein Hoogeboom, Jan Bouwmeester, Jos Koek, Koos Haak, Toon van Vlimmeren, Rene Goddijn, Sietze Lei en Peter Akerboom.

Na het ontsteken van het vuur aan het sluisje in het zuideinde, en de hierbij horende speaches en plichtplegingen werden de moede voeten rust gegeven onder het horeca meubilair van cafe het haventje.
Terug naar nieuwsindex:

BRADERIE OUDE WETERING

Op 9 juli was de organisatie van de marathon aanwezig op de braderie van Oude Wetering om de nodige bekendheid te geven aan de marathon en aan het goede doel, waarvoor men in september de nodige centen bijeen hoopt te brengen. Om een zo groot mogelijke opbrengst te vergaren voor het Ronald McDonald huis te Leiden bood men een uitgebreid assortiment artikelen te koop aan. Bloemen, planten, ijs en antiek waren voor een ieder breeduit gestald en tegen zeer lage prijzen te koop. Messcherpe inkopen en goedgeefsheid zorgden uiteindelijk voor een redelijke opbrengst. In september zal het totaal aan opbrengsten weer overhandigd worden aan de immer enthousiaste medewerkers van Ronald McDonald.

Voor een korte foto-impressie: klik aan Braderie

Terug naar nieuwsindex:

(