• Kluun Veuruut dur 't Kruud

  De marathon van 2018 wordt een groot "Elfstedenfeest"
  en heel belangrijk It Giet Oan.

  Slide 1
 • Kris kras door de kruidenbuurt

  Een ijskoude kluuntocht In het diepe Noorden van Kaag en Braassem

  Slide 2
 • Begeef je op glad ijs

  Vanaf de prachtige gelegen IJsbaan volgt een 50 bochtentocht door de Kruidenbuurt,

  Slide 3

DE TOCHT DER TOCHTEN
"kluun veuruut dur 't kruud"

De marathon van 15 september 2018 .

Wat gaan we doen

girl 1

Estafette

Met 4 lopers de 15 rondjes van
2,8 km verdelen

girl 2

Marathon

Voor de doorgewinterde kanjers:
In je uppie de hele 42 km

girl 3

Langs de kant

Aanmoedigen en meefeesten

De Marathon

We bennen het zat, dat getreuzel in Friesland: It giet oan, It giet net oan. Daar kunnen we niets mee. Wachten op dik ijs duurt nu al 20 jaar. De One en Only gaat het anders aanpakken. We gaan gewoon klunen en waar het kan binden we onze Veens doorlopers even onder. Dan Giet it altyd Oan. === >

 

De kermismarathon is een echte hardloop marathon over 42,195 kilometer, die zich onderscheidt door de geweldige sfeer op en rond het parcours en de unieke estafette race.
De marathon is het openingsevenement van de Veens feestweek, dit jaar al weer de 17e editie.

Elke One en Only heeft een one en only titel, thema, parcours en website. Alle websites zijn verzameld op internet, waar je alle uitslagen, foto's, video's en meer geschiedenis kunt terugkijken. ======= >

Het thema van dit jaar is schaatsen/klunen/koek en zopie, elfsteden-/bochtentocht feest en andere winterpret. Het nog niet eerder aangedane parcours van 2,8 km voert door de Kruidenbuurt in Oude Wetering (dorp grenzend aan de Veen, met heel veel Veenders woonachtig). Wij hopen dat alle aanwonenden de lopers eens zullen laten zien wat feest is. Ook misschien een idee voor de versiering: Hoe ziet die Ranonkel er nu eigenlijk uit en wat is Speenkruid? We zijn benieuwd.

 

 

 

Informatie

Overzicht parcours

Spelregels

Nieuws

ROUTE

Op de IJsbaan Oude Wetering (de Baan 32, 2377 CH) is de start en finish. Het parcours kent louter kluunplekken en gaat over de ijsbaan richting Watergang. Daar wordt de Kruidenbuurt betreden waarna maar liefst 50 bochten wachten om je door/langs de 11 kruidensoorten te voeren. Via een kluunbrug gaan we weer de ijsbaan op, om te wisselen of de volgende ronde aan te vallen. Op de ijsbaan staat de telwagen. Estafette teams lopen de laatste van de 15 ronden gezamenlijk.

 

Lees verder over de spelregels.

Ga naar het laatste nieuws.

 • Er is gestrooid
 • koek en zopie aanwezig
 • parcours wakvrij
 • It giet oan
 • De Veens Doorlopers
 • Kruidenbitter op menu

 

Spelregels

Hardloopwedstrijd over 42.195 meter, individueel af te leggen of met een team van 4 personen als estafette. Het parcours gaat over 15 rondjes van ongeveer 2813 meter. De start is zaterdag 15 september 2018 om 12.00 uur. Voor verzorging is er water, thee, sportdrank, fruit (elke ronde beschikbaar). Kleedruimten (niet bewaakt) en douchegelegenheid ter plekke.

De gefinishte marathonners ontvangen een medaille en een diploma. Voor de winnaars 1,2,3 en winnaressen 1,2,3 is er een bijzonder "aandenken" beschikbaar. Naast prijzen voor de drie snelste teams, is er een extra prijs voor het best verklede estafetteteam (ook 1,2,3). Aan het eind van de rit ontvangt iedereen een verrassing.

Deelname is te allen tijde voor eigen risico. De minimumleeftijd voor deelnemers is 16 jaar. Jongere deelnemers verwijzen wij naar onze Oranjeloop van maandag 17 september.

Zie bij "Nieuws" t.z.t. voor een plattegrond en mededelingen over het parkeren van de auto's. Fietsen kunnen ter plaatse worden gestald op de daarvoor aangewezen locatie.

Kosten inschrijving: individueel € 20,-; team van 4 personen € 50,-. Inschrijving: zie onderaan deze pagina.`

 

 • 15 rondjes van 2,8 km
 • fraaie prijzen
 • superverzorging
 • douche-gelegenheid
 • teams van 4
 • it giet altyd oan

 

 

HET LAATSTE Nieuws

1: De marathon 2018 is bekend gemaakt op de jaarvergadering van Plantaris op 21 maart 2018. De inschrijving was geopend op vrijdag 6 april om 19:00 uur. Zie "Inschrijving" in menu voor meer info. Inschrijving Estafette in 1,5 uur vol met 140 teams.

2: De vergunning voor ons evenement is inmiddels afgegeven door de gemeente. Het parcours is goedgekeurd.

3: Wie sponsoren we dit jaar? zie sitemap Het goede doel

4: Wijzigingen in het team kun je doorgeven via dit
formulier: WIJZIGEN

5: Er kan nog steeds ingeschreven worden voor de hele marathon.

 • 1 Inschrijving
 • 2 vergunning
 • 3 de goede doelen
 • 4 teamwijzigingen
  5 marathon inschrijving
  6

 

 

 

 

 

 

Deelnemers

Wie hebben er tot nu allemaal al ingeschreven?

Wordt dagelijks bijgewerkt met de inschrijvingen via inschrijven.nl

De inschrijving van de estafette was na 1,5 uur vol. Wil je nog op de reservelijst schrijf je dan hier in: RESERVELIJST

 

 

 

Inschrijving

LET OP: Nieuwe manier van inschrijving!!

Dit jaar is de inschrijving voor het eerst via de website inschrijven.nl. Via deze website kun je vanaf vrijdagavond 6 april om 19:00 uur een inschrijfformulier invullen en kan via Ideal het inschrijfgeld direct worden betaald. Voordeel is dat je direct weet dat je bent ingeschreven. De verwachting is dat de inschrijving voor de estafette weer snel vol kan zijn. De inschrijving stopt bij 140 teams (is reeds het geval) en 50 marathonners.

Een aantal tips:

-Captain van het team vult zijn volledige persoonlijke gegevens in;

-Rubrieken: teamnaam en de namen (naam en voornaam) van 4 lopers met geboortejaar zijn o.a. verplicht;

-Denk dus vooraf na over een voorlopige teamnaam en de namen en geboortejaar van de lopers;

-De namen van de lopers kunnen later nog worden aangepast;

-Voor een snelle inschrijving is het aan te bevelen dat de captain vooraf een "profiel" aanmaakt op de inschrijven.nl site. Zo zijn je contact gegevens al vastgelegd en kun je op het moment van opengaan van de inschrijving volstaan met het invullen van de inschrijfgegevens;

-Ook de marathonlopers kunnen een profiel aanmaken en zo voortaan lekker snel inschrijven, tegenwoordig ook voor de Braassemloop en Rondje Ka.

-Na de inschrijving verloopt verder contact via de webmaster en via het emailadres van de captain;

-Wijzigingen in het team kun je doorgeven via deze LINK;

-Na inschrijving kan niet bij de organisatie opgezegd worden. Men dient zelf te zorgen voor vervangende lopers of zelf het startbewijs over te dragen naar een ander team (dit geldt niet voor de marathon individueel);

-De organisatie zal een lijst van reserveteams aan te leggen voor overname van startbewijzen (dit is dus niet gegarandeerd);

-DE INSCHRIJVING OPENT OP vrijdagavond 6 april om 19:00 uur: pas op dat moment zal de loop in de lijst van evenementen op inschrijven.nl verschijnen: zoek op de datum 15 september (met de F5 toets wordt de loop zichtbaar op het inschrijfmoment);

-Link naar inschrijven.nl: klik op de afbeelding hieronder;

-Inschrijvingen worden bijgehouden bij de rubriek deelnemers;

-Buitenlandse deelnemers kunnen niet betalen via iDEAL dus ook niet inschrijven via inschrijven.nl. Zij kunnen zich aanmelden via de webmaster mits de inschrijving nog niet vol is.

-Helemaal onderaan deze pagina een link voor contact met de webmaster

-DE INSCHRIJVING VOOR DE ESTAFETTE IS VOL.

 

Ga naar inschrijven.nl

Op deze pagina zul je pas vanaf 6 april 19:00 uur een link vinden naar de marathon.