Plantaris Site One en Only

MARATHONS EN ESTAFETTE MARATHONS

DE VOLGENDE ONE EN ONLY IS OP 15 SEPTEMBER 2018

(De inschrijving voor de estafette is vol)

Inschrijving is dit jaar alleen mogelijk via Inschrijven.nl, zie uitgebreide info op de website.

Ga naar de website (klik op banner hieronder)

 

De marathon 2018 is bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van Plantaris

Geschiedenis in het kort

De one en only estafette-marathon is ontstaan op initiatief van een groep leden van loopvereniging Plantaris. Zij hadden al veel marathons in binnen- en buitenland gelopen en de wens ontstond om dit ook een keer in Roelofarendsveen te organiseren.

Het moest een éénmalig evenement worden met start en finish in de voortuin van een van hen, Leon Hogenboom. Leon was veelal de chauffeur naar de diverse lopen en wilde wel een keer de auto laten staan en toch een marathon lopen.

Zo ontstond de eenmalige "One en Only" Biensotaweemarathon in september 2003. Het werd een geweldig succes. Veel bekende (ultra) marathonlopers verschenen aan de start, waaronder ook de duitser Horst Preisler (wereldrecordhouder van dat moment met de meest gelopen marathons) en nederlands recordhouder Kamiel Maase. Om het evenement op te leuken werden ook estafette teams uitgenodigd en werd gekozen voor de zaterdag vóór de start van de Veense feestweek.

Het werd dus een zeer geslaagd evenement en inmiddels is de feestweek verlengd met de marathon als vaste start. Dit jaar wordt het de 17e editie al weer en inmiddels is de estafettewedstrijd uitgegroeid tot het hoofdnummer. Elk one en only editie kent zijn eigen thema en telkens wordt over een ander "uniek" parcours gelopen om zodoende toch nog de One en Only te rechtvaardigen.

 

Heb je vragen stuur dan een berichtje aan de webmaster.

Venster sluiten  email de webmaster