Plantaris Site One en Only

MARATHONS EN ESTAFETTE MARATHONS

DE VOLGENDE ONE EN ONLY IS OP 15 SEPTEMBER 2018

Geschiedenis in het kort

De one en only estafette-marathon is ontstaan op initiatief van een groep leden van loopvereniging Plantaris. Zij hadden al veel marathons in binnen- en buitenland gelopen en de wens ontstond om dit ook een keer in Roelofarendsveen te organiseren.

Het moest een éénmalig evenement worden met start en finish in de voortuin van een van hen, Leon Hogenboom. Leon was veelal de chauffeur naar de diverse lopen en wilde wel een keer de auto laten staan en toch een marathon lopen.

Zo ontstond de eenmalige "One en Only" Biensotaweemarathon in september 2003. Het werd een geweldig succes. Veel bekende (ultra) marathonlopers verschenen aan de start, waaronder ook de duitser Horst Preisler (wereldrecordhouder van dat moment met de meest gelopen marathons) en nederlands recordhouder Kamiel Maase. Om het evenement op te leuken werden ook estafette teams uitgenodigd en werd gekozen voor de zaterdag vóór de start van de Veense feestweek.

Het werd dus een zeer geslaagd evenement en inmiddels is de feestweek verlengd met de marathon als vaste start.Dit jaar wordt het de 17e editie al weer en inmiddels is de estafettewedstrijd uitgegroeid tot het hoofdnummer. Elk one en only editie kent zijn eigen thema en telkens wordt over een ander "uniek" parcours gelopen om zodoende toch nog de One en Only te rechtvaardigen.

Editie 2018

Ook dit jaar kan er weer ingeschreven worden voor de marathon individueel of de estafette met vier personen. Het aantal rondjes zal weer tussen 15 en 20 bedragen. De inschrijving is gebonden aan een maximum aantal. Let op de estafette is de afgelopen jaren steeds in zeer korte tijd volgeboekt. Zorg dat je er op tijd bij bent.

Tijdens de jaarvergadering van LV Plantaris, op 21 maart, zal de naam en het parcours en de inschrijfdatum bekend worden gemaakt.
Inschrijving dit jaar waarschijnlijk via Inschrijven.nl, waarvoor op deze pagina nog informatie volgt. Ben je nog niet bekend met ons evenement of wil je nog eens terugkijken naar alle hoogtepunten van de 16 voorgaande edities ga dan nog even terug naar de One en Only verzamelsite.

Heb je vragen stuur dan een berichtje aan de webmaster.

Venster sluiten  email de webmaster