Oranjebloemenkroegmarathon

16 september 2006

OPENING KERMISWEEK

NIEUWS

INHOUD:

ULTRA

Braderie

Trainingslopen

Leliestraat op de schop

Weteringloop

Chips

Peters 100e

100 mc club

Marks 100e

Startlokatie


LAATSTE NIEUWS

BEN MOL: DE SUPER ULTRA-LOPER DOET MEE.
Naast alle toppers uit Belgie en Groot Brittannie zijn we heel trots op de deelname van Ben Mol uit Almere. Deze 50 jarige kanjer is de nederlandse koploper in het ultra-lopen. 512 maal liep hij reeds een wedstrijd van 42 kilometer of langer. Hij is de onbetwist leider in de ranglijst van de 100 Marathon Club Nederland. Van die ranglijst hebben wij ook de nummers 3, 4 en 9 op onze deelnemerslijst.

zie voor de lijst bijgaande link (opent langzaam):
http://www.100mcnl.org/ranglijsten/?100Marathon=642599e30fa4f72173db6f31ec4161cb

een paar leuke bericht op internet over Ben: zie voor de lijst bijgaande links:
http://www.ultraned.org/n_item/f3289.php

http://www.ad.nl/marathon_utrecht/article275519.ece

 

TRAININGSLOOP 30 KILOMETER in het water gevallen
Ter voorbereiding op de "Oranjebloemenkroegmarathon" van 16 september 2006 organiseerde marathongroep LVA Plantaris twee trainingslopen. Deze lange duurlopen vonden plaats in de warme maanden juli en augustus, als de temperaturen het ons vaak moeilijk maken om de noodzakelijke duurlopen te volbrengen ter voorbereiding op de najaarsmarathons. De eerste trainingsloop is bij tropische temperaturen goed verlopen op 23 juli jl. toen veel van onze a.s. deelnemers 25 kilometer aflegden. Op zondag 20 augustus stonden 35 lopers klaar voor de 30 kilometer loop. Hierbij was het weer echter aanzienlijk slechter. Hevige onweersbuien met bliksem en heel veel regen maakten het de lopers niet makkelijk. Een aantal lopers kozen de veiligheid in café Hoogenboom. De kroeg die twee maal werd aangedaan zal ook in september in elke ronde worden opgenomen. Plantaris-man John Jansen liet zich niet weerhouden en ging als de bliksem van start om er een kwaliteitstraining van te maken. Hij lijkt er helemaal klaar voor om een gooi te gaan doen naar zijn eerste one and only overwinning.

Ondanks het hondenweer wisten de meeste lopers toch de 30 natte kilometers te volbrengen.


MARJA EN JOHN ALS EERSTE NAAR DE KROEG
DOOR DE KROEG: EVEN DROOG
BUITEN DE KROEG WAS HET MINDER

Terug naar nieuwsindex:

BRADERIE OUDE WETERING

Voor een impressie klik op onderstaande foto

LELIESTRAAT OPGEKNAPT

Na een grondige opknapbeurt in Juli ligt de Leliestraat, de lokatie voor start wissel en finish, er weer prachtig bij.

De organisatie deed er echt alles aan om het parcours op tijd in orde te krijgen.

Terug naar nieuwsindex:

 

WETERINGLOOP GOED VOOR DE EERSTE 100 EURO VOOR RONALD MCD.

Zoals inmiddels wel bekend gaat het batige saldo van onze marathon naar het Ronald McDonald huis in Leiden. Het eerste geld is al binnen. Peter Akerboom mocht van de Feestcommissie Oude Wetering 100 euro ontvangen uit handen van Jan v.d. Werf om dit voor het goede doel beschikbaar te stellen. Peter doet al jaren lang de organisatie van de Weteringloop, die dit jaar overigens weer gewonnen werd door Michael Woerden. De razendsnelle jongere broer van titelverdediger Frans, was nog helemaal in de wolken over zijn geweldige eindtijd bij de Leiden Marathon. Ondanks de hitte behaalde hij hier een uitstekende tweede plaats met een dikke PR van 2.30 uur. Chapeau.

Jan van der Werf overhandigt 100 euro aan Peter. Op de achtergrond (slechts half in beeld) onze sympathieke dorpsbarbier en spreekstalmeester van de Weteringloop Gert van Staveren.

Terug naar nieuwsindex:

GRATIS CHIPS

Voor het verkrijgen van een goede tijd werken wij met chips. Overal moet je betalen voor de chips, bij ons gewoon gratis.

PETER LOOPT 100e MARATHON

Hij heeft het 'm geflikt. Peter Akerboom liep 18 juni zijn 100e marathon. In Leiden werd hij door een groep clubgenoten binnengehaald.

Ga via deze link naar de eerste foto's.

Terug naar nieuwsindex:

100 MARATHON CLUB UIT ENGELAND

Maar liefst 20 leden van de Britse 100 marathon club uit Groot Britannië gaan deelnemen aan onze marathon. Naast de inmiddels vaste gasten uit Belgie (Mark en Micha) mogen we ons nu ook verheugen op de komst van een heel bijzonder gezelschap. Onder leiding van de legendarisch Roger Biggs komen 20 zeer ervaren lopers de plas over om op onze bijzondere marathon hun zoveelste marathon af te leggen. Het zijn allemaal jongens die minstens 100 marathons of ultra's achter hun naam hebben staan. Roger (liep al 329 marathons) bezocht al 6 continenten voor een marathon en is hierin uniek in de wereld. Zodra we de deelnemerslijst binnen hebben zullen we wat meer informatie geven over deze britse kanonnen. Ben je al nieuwsgierig neem dan een kijkje op de site van de club (ook bijgehouden door Roger)

Roger Biggs in OBKM shirt bij zijn deelname aan de Dovedale Dipper Trail Marathon in Hartington op 6 augustus jl.

 

Terug naar nieuwsindex:

MARK VAN BOGAERT 100e MARATHON

Om in de 100 sfeer te blijven. Onze trouwe belgische vriend Mark van Bogaert heeft onze OranjeBloemenKroegMarathon gekozen voor zijn 100e maal 42 kilometer. Mark heeft aan al onze voorgaande marathons deelgenomen: Biensotawee, Holwandee en Oranje Boven Boot. Hij is altijd razend enthousiast en geniet van de bijzondere sfeer die wij toch telkens weer hebben kunnen creëren. Wij vinden het een grote eer dat Mark voor ons heeft gekozen en wij zullen er zeker en vast een pinteke op vatten. Mark zal zich bij zijn honderdste laten begeleiden door minstens nog 9 Belgisch marathon kanonnen, waaronder Louis Hufkens en Micha Havreluk, die vorige jaar ook aanwezig waren in de boten-editie.

START-FINISHLOKATIE: LELIESTRAAT

De start-finish en wissellokatie zal plaatsvinden aan de Leliestraat op het veldje achter het oude postkantoor. Voor de Plattegrond van het parcours zie hoofdmenu.
Terug naar nieuwsindex: