Oranjebloemenkroegmarathon

16 september 2006

OPENING KERMISWEEK

MARATHON EN ESTAFETTE MARATHON

Dennis van Berkel herovert marathontitel tijdens kroegenmarathon

De OranjeBloemenKroegMarathon was de vierde editie van de one and only rondjes marahon in Roelofarendveen. Deze feestelijke kermismarathon trok dit jaar een heel speciaal gezelschap ultra-lopers uit België en Engeland en ook de snelle jongens uit de regio waren weer present. Met volop zon en een warme temperatuur van zo'n 24 graden vertrokken 60 marathonlopers en 44 teams om 11 uur voor 24 rondjes, dwars door bloemenbuurt. De drie hofjes waren allemaal versierd en iedere bewoner zocht een plekje langs het parcours om de lopers aan te moedigen. Het werd een ware slijtageslag. 8 lopers hebben de strijd voortijdig moeten staken veelal wegens de hitte of blessures. De titelverdediger van vorig jaar, Frans Woerden was ook een van hen. Hij begon al geblesseerd aan de wedstrijd en kon zich niet bemoeien met de strijd om de eerste plaats. Dit was lange tijd een nek aan nek race tussen Plantaris clubgenoten John Jansen en Dennis van Berkel. De hitte bleek echter voor John ook dit keer het struikelblok. Net als bij de eerste twee edities van deze wedstrijd moest hij in de tweede helf van de race zijn meerdere erkennen in van Berkel, die met minimaal verval de race volbracht in 2 uur 54 minuten. Jansen moest op het laatst ook nog de snelle Belg Pat Leijsen voor laten gaan en werd dus derde.
De damesstrijd was minder spannend. Lucienne van Hees haalde voor de Belgen een hoofdprijs binnen door van start af de kop te nemen en te houden. Titelverdedigster Marja Hogenboom moest door een tekort aan training door drukke werkzaamheden en kleine blessures genoegen nemen met de tweede plaats in 3 uu 44, ruim 17 minuten achter de winnares. Sonja van Zeelt uit Assendelft werd derde.
De strijd tussen de estafette-teams werd beheerst door lopers uit Brabant. Pijlsnelle lopers van de Dongense vereniging Atledo legden beslag op de eerste en derde prijs. Spartaan lopers uit Lisse pakten de tweede plaats. Verder waren er nog prijzen voor het ludiekst verklede team en de gezelligst versierde straat. Het publiek genoot van deze fantastische dag met zon en sport, strijd en ontbering en bovenal sportiviteit. De lokatie van start en finish en de wissellokatie voor de estafette op het veld aan de Leliestraat bleek een goede greep geweest te zijn van de organisatie. Het bleef er nog lang gezellig.


Dennis van Berkel mag zich weer een jaar lang marathon-koning van Alkemade noemen.